Matematik

hjælp til opgave (nogen som kan bruge TI-nspire)

04. september 2016 af soer381k - Niveau: B-niveau

hej  har en opgave som lyder:

I en model kan sammenhængen mellem det antal æg, en skildpadde lægger, og længden af skildpaddens rygskjold beskrives ved f (x)=−0,009425x2+5,857x−899,9, 280≤x≤340, hvor f (x) er det antal æg skildpadden lægger, og x er længden af skildpaddens rygskjold (målt i mm).

a) Tegn grafen for  f , og bestem det antal æg, en skildpadde lægger, når skildpaddens rygskjold er 300 mm langt.

b) Bestem rygskjoldets længde for en skildpadde, der lægger 6 æg.
 (Hint: Brug solve og undersøg om begge løsning opfylder 280≤x≤340)

Jeg ved at jeg i a skal jeg sætte 300 ind på x`s plads så ligningen ser sådan ud:

f(x) −0.009425*300^(2)+5.857*300*−899.9

når jeg så trykker enter pliver den blå og så burde jeg kunne sætte den ind i en graf, men det kan jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

a) Jeg kender ikke til nSpire, men grafen kan tegnes i GeoGebra uden problemer. Se det vedhæftede billede. 

f(300)=8,95

b) f(x)=6\Leftrightarrow x=290,032 \vee x=331,4003


Skriv et svar til: hjælp til opgave (nogen som kan bruge TI-nspire)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.