Matematik

Kan I hjælpe mig med opgave B

05. september 2016 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hjælp til opgave B

Svar #1
05. september 2016 af Mie12345678 (Slettet)

Ved til opgave B
Vedhæftet fil:image.jpeg

Svar #2
05. september 2016 af Mie12345678 (Slettet)

Hjælp til opgave B

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2016 af PeterValberg

Indsætter lige dit billede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2016 af PeterValberg

Se dette [ LINK ]

Brug retningsvektoren (1,3,1) for linjen l som normalvektor for planen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2016 af mathon

Planen \beta

                     \beta \! \! :\; \; \overrightarrow{r_\alpha }\cdot\overrightarrow{P_oP}=0

                    \beta \! \! :\; \; \begin{pmatrix} 1\\3 \\ 1 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-1\\y+2 \\ z-3 \end{pmatrix}=0 

                    \beta \! \! :\; \;x+3y+z=-2


Svar #6
05. september 2016 af Mie12345678 (Slettet)

Kan I hjælpe mig med næste opgave
Vedhæftet fil:image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2016 af PeterValberg

Indsætter lige opgaven

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:1700257.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. september 2016 af mathon

En retningsvektor for planernes skæringslinje
er:
                       \overrightarrow{r}=-\left (\overrightarrow{n_\alpha }\times\overrightarrow{n_\beta } \right )

                       \overrightarrow{r}=-\left (\begin{pmatrix} 2\\-1 \\ 1 \end{pmatrix}\times\begin{pmatrix} 1\\3 \\ 1 \end{pmatrix}\right )=\begin{pmatrix} 4\\1 \\-7 \end{pmatrix}

Punktet Q(7,0,-9) ligger på planernes skæringslinje.                      


Svar #9
05. september 2016 af Mie12345678 (Slettet)

Hvordan vil I løse opgave c hvor man skal bestemme længde.

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. september 2016 af mathon

OPGAVE 2
                     c)
                             Vinklen v mellem \overrightarrow{b} og \overrightarrow{c} er supplementvinkel til vinklen u mellem 2\overrightarrow{b} og -3\overrightarrow{c}

Du skal bruge vinkel v til beregning af vektorlængden \left |\overrightarrow{b}-\overrightarrow{c} \right |.


Svar #11
05. september 2016 af Mie12345678 (Slettet)

Skal man bruge sinusrelstioner til at bestemme længden

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. september 2016 af mathon

men da din tegnede figur - fra a) - med evt. bogstavangivelser ikke forefindes, er det vanskeligt at beskrive nærmere.

Du bruger cosinusrelationen til at bestemme længden af \left |\overrightarrow{b}-\overrightarrow{c} \right |.


Svar #13
05. september 2016 af Mie12345678 (Slettet)

vil man sige: 4^2+3^2-2*4*3*sn(117,3)= 40 =6.32


Brugbart svar (0)

Svar #14
05. september 2016 af mathon

Vinklen v mellem \overrightarrow{b} og \overrightarrow{c} i positiv omløbsretning er lig med vinklen mellem -2\overrightarrow{b}og -3\overrightarrow{c} i positiv omløbsretning, sådan som jeg forestiller mig din tegning:

                      \cos(v)=\frac{(2\cdot 2)^2+(3\cdot 1)^2-6^2}{2\cdot(2\cdot 2) \cdot (3\cdot 1)}       hvor alle afstande er regnet positive.

                     \cos(v)=-\frac{11}{24}

Til beregning af \left |\overrightarrow{b}-\overrightarrow{c} \right |
                                                  \left | \overrightarrow{b}-\overrightarrow{c} \right |=\sqrt{b^2+c^2-2\cdot b\cdot c\cdot \cos(v)}

                                                  \left | \overrightarrow{b}-\overrightarrow{c} \right |=\sqrt{4+1-2\cdot 2\cdot 1\cdot (-\tfrac{11}{24})}=2{,}614

                        
 


Svar #15
05. september 2016 af Mie12345678 (Slettet)

Vil du ikke hurtigste hjælpe mig med opgaven d

Skriv et svar til: Kan I hjælpe mig med opgave B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.