Matematik

Vektorer

06. september 2016 af Sabrina11111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg sidder med en opgave som jeg simpelthen ikke kan finde ud af....

Det drejer sig om 5A,  5B og 3C

Jeg ville sætte stor pris på jeres hjælp :)

Vedhæftet fil: Mat_A_Maj_2000-2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2016 af mathias1997

3c) Sæt a til 60 i vektorfunktionen n(t). Sæt m(t) lig n(t). Beregn t.

5a) Beregn om 1=\frac{e\sqrt{4^2-7}}{e^{4-1}} er sand.

5b) Bestem tangentligning vha. y=f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2016 af mathon

Opgave 5A
                            f(x)=\frac{e^{\sqrt{x^2-7}}}{e^{x-1}}\; \; \; \; \; x\notin\; \left]-\sqrt{7};\sqrt{7}\right[

                            f{\, }'(x)=\frac{e^{x-1}\cdot e^{\sqrt{x^2-7}}\cdot \frac{1}{2\sqrt{x^2-7}}\cdot 2x-e^{x-1}\cdot e^{\sqrt{x^2-7}}}{\left ( e^{x-1} \right )^2}

                             f{\, }'(x)=\frac{e^{x-1}\cdot e^{\sqrt{x^2-7}}\cdot \left ( \frac{x}{\sqrt{x^2-7}} -1\right )}{\left ( e^{x-1} \right )^2}

                             f{\, }'(4)=\frac{e^{4-1}\cdot e^{\sqrt{4^2-7}}\cdot \left ( \frac{4}{\sqrt{4^2-7}} -1\right )}{\left ( e^{4-1} \right )^2}=\frac{e^6\cdot \frac{4-3}{3}}{e^6}=\frac{1}{3}

tangentligning i P(4,1)

                             y=f{\, }'(4)\cdot (x-4)+1\; ...

                                             


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.