Matematik

Ligninger

06. september 2016 af natali111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogle der vil hjælpe mig med disse to opgaver?

1. Undersøg om hhv. x =-2 og x=1 er løsningen til:

x^3+3x^2-x+5=11

2. En stor soft-ice er 7 kr. dyrere en en lille soft-ice. 2 voksne og 3 børn køber hhv 2 store soft-ice og 3 små. Samlet er prisen 134 kr. 

Opstil en ligning svarende til ovenstående oplysninger. Husk at krive, hvad dit x beskriver.

Løs ligningen og skriv hvad hhv. en lille og en stor sof-ice koster.

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2016 af mathon

                 pris for lille            pris for stor
                       x                         (x+7)

køb:
               2\cdot (x+7)+3\cdot x=134\; \; ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2016 af mette48 (Slettet)

x^3+3x^2-x+5=11                       indsæt (-2) i stedet for x i venstre side

(-2)^3+3(-2)^2-(-2)+5                   reducer udtrykket

-8+3*4+4 +5=13

højre side = 11

Da resultatet af udregninger ikke giver samme resultat på begge sider er -2 ikke løsning til ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2016 af mathon

                 pris for lille            pris for stor
                       x                         (x+7)                \mathbf{\color{Red} x>0}

køb:
               2\cdot (x+7)+3\cdot x=134

               (2x+14)+3\cdot x=134\; \; ...

               


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.