Matematik

hjæælp til nogle matematik opgaver haster!!!!

08. september 2016 af iisommerii (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til følgende opgaver...

opgave 1

 En avis ønsker at undersøge, om mere lys mindsker vinterdepressioner, og beder derfor læserne gå ind på avisens hjemmeside og besvare spørgsmålet. Af de 1434 svar er 86 % bekræftende. Hvad er populationen? Hvad er stikprøven? Kan man forvente, at undersøgelsen er repræsentativ? Begrund dit svar.

 ___________________________________________________________________________________

opgave 4

om en eksponentilt voksende funktion f oplyses det, at

f(2)=12 og f(3)=24

bestem en forskrift for f

______________________________________________________________________________

opgave 6

om en ekspinentielt voksende funktion f(x)=b*a^x oplyses, at f(2)=1 og f(4)= 9

bestem en forskrift for f(x)

_____________________________________________________________________________

det jeg ikke forstår ved opgaverne

opgave 1

jeg kan ikke huske hvordan man finder stikprøven

opgave 4

jeg ved at man skal..

(x_1,y_1), (x_2,y_2) så skal man bruge en formel men kan ikke komme videre..

opgave 6

det er det sammen problem jeg har med denne opgave som jeg har med opgave 4


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2016 af peter lind

Opgave 1   stikprøven er de 1434

Opgave 4

Har du ikke en formelsamling ?

Hvis du ikke kan huske formlen kan du indsætte de angivne værdier i funktionsudtrykket. Det giver to ligninger med to ubekendte. Dividerer du de to ligninger med hinanden går den ene af de to ubekendte ud.

I opgave 4 kan du slippe lidt lettere over det ved at konstaterrer at funktionsværdierne bliver fordoblet


Svar #2
08. september 2016 af iisommerii (Slettet)

stikrpøven er 1434 eller hvad? forstår ikke havd du menre med opgave 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2016 af peter lind

stikprøven er de 1434 svar, der er afgivet


Svar #4
08. september 2016 af iisommerii (Slettet)

i opgave 4 vil det sige

12=a^2*b

24=a^3*b

(b*a^3)/(b*a^2)=24/12


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2016 af peter lind

ja Nu skal du blot forkorte ud på venstre side


Svar #6
08. september 2016 af iisommerii (Slettet)

så man skal bare sige 24/12=2 og hvad så med den anden side


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2016 af peter lind

Du kan forkorte ud


Svar #8
08. september 2016 af iisommerii (Slettet)

så b`erne går ud med hinanden

så vil der være

a^3/a^2= 2

a^3-2= 2

2=a^3-2

er det sådan, jeg er helt lost


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2016 af peter lind

på højre side skal der stå a3-2 = ? ikke a3-2


Svar #10
08. september 2016 af iisommerii (Slettet)

ja det er jeg med på

jeg ender med resultatet

2=a^3-2

så skal jeg tage logaritmen, men er i tvivl om hvordan man gør


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. september 2016 af peter lind

Det er ikke 2= a3-2 men 2 = a3-2

I det rigtige svar kan du jo blot trække de 3 fra 3


Skriv et svar til: hjæælp til nogle matematik opgaver haster!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.