Matematik

Funktionens definitionsmængde

09. september 2016 af argon42 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er lidt usikker på om det resultat jeg har fået er korrekt. Spørgsmålet og mit svar er vedhæftet.



Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: studieportalen.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2016 af mathias1997

Det er nemlig rigtigt!

Dm(f)=\left \{ x\in \mathbb{R} \space\ | \space\ x\neq 0 \right \}

Definitionsmængden indeholder alle de reelle tal, med undtagelse af 0.


Svar #2
09. september 2016 af argon42 (Slettet)

Tak, kan tjekke denne også, jeg kan ikke helt finde v1 og v2.

Vedhæftet fil:studieportalen1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2016 af mathias1997

Det ligner, du har regnet dem ud? Hvilke vinkler skal det forestille, og af hvilke data?


Svar #4
09. september 2016 af argon42 (Slettet)

Spørgsmål:

Beregn vinklen mellem 
l; og m;
.

Defineret:
m=g(x) = -x+5;     (den blå linje)
.
l=f(x) = 2*x+3;     (den røde linje)
.


Svar #5
09. september 2016 af argon42 (Slettet)

Problemmet er at jeg ikke helt kan finde v1 og v2 på grafen. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

#0

Der er ikke tale om parabler, men om en hyperbel.

Cirkel, ellipse, parabel og hyperbel er tre kurveformer, der alle kan dannes ved et snit gennem en (dobbelt-)kegle.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2016 af StoreNord

v1 og v2 skal måles ud fra en linje parallel med x-aksen, men igennem skæringspunktet.

Således vil v2 på 63ο være den øverste del af v

og v1 på -45ο være den nederste del af v.

Du har således selv beregnet v som              v2-v1 = 63-(-45) = 63+45 =108ο.


Skriv et svar til: Funktionens definitionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.