Matematik

Fjern en brøk fra en ligning

10. september 2016 af Nannatamminen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en ligning der ser sådan her ud 

4x/7 = 20

Jeg ved jeg skal gange med noget for at få brøken væk, men ved ikke med hvad, nogen som kan hjælpe?

Ved ikke om det gav mening


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2016 af JulieW99

Gang med 7 på begge sider af lighedstegnet. Så får du 4x=20*7

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2016 af mathon

Divider med 4 på begge sider    

                         \frac{x}{7}=5

multiplicer med 7 på begge sider

                         x=35

      

               


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2016 af mette48 (Slettet)

Hvis du ganger med nævneren (fællesnævneren) kan du forkorte brøken (brøkerne) så du får 1 i nævneren

4x/7 = 20 ganger med 7

4x/7 *7 = 20 *7             forkorter

4x=140                        deler med 4

osv...


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2016 af mathon

4x/7 *7 = 20 *7             her forkortes ikke men udregnes

 4x=140


Skriv et svar til: Fjern en brøk fra en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.