Matematik

Polære- og retvinklede koordinater

10. september 2016 af Lamn (Slettet) - Niveau: A-niveau

Lad p være et punkt i planen med polære koordinater (r, θ) og retvinklede koordinater (x, y).

Antag at (r,θ) = (x,y). Hvad gælder sa° om y ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2016 af PeterValberg

r·sin(Θ) ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2016 af StoreNord

--


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

Opstil udtrykket for r ud fra (x,y) og sammenlign med at r=x.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2016 af Capion1

Man har generelt
x = r·cos Θ
y = r·sin Θ


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

r^{2} = x^{2}+y^{2}

Hvis x=r, følger deraf, at y er 0.


Skriv et svar til: Polære- og retvinklede koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.