Kemi

Effektivitet af fotosyntese

11. september 2016 af nichole12 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hjælp!!! please!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Stofmængde i 20 kg sucrose:

n = m/M

n = 20*103g / (342,2965 g/mol) = 58,43 mol

 

For at producere 58,43 mol sucrose skal der tilføres en energi på

E = n*ΔH

E = 58,43 mol * 5640 J/mol = 3,295*105 J

Dette er pr. time og pr. hektar. Så den effekt hvormed energien bliver bundet i sucrosen er

P = 3,295*105 J / (time * hektar)

Der er 60*60 sekunder på en time, så

P = 3,295*105 / (60*60) J/(s * hektar) = 91,54 J/(s * hektar)

Der er 10.000 m2 på en hektar, så

P = 91,54 / 10000 J/(s * m2) = 0,009154 J/(s*m2)

Så det giver en udnyttelse af sollyset på

η = 0,009154 J/(s*m2) / 1 J/(s*m2) = 0,009154 = 0,9%


Skriv et svar til: Effektivitet af fotosyntese

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.