Matematik

to ligninger med to ubekendte

11. september 2016 af Juliec10 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hejsa,

jeg skal løse den her ligning med to ubekendte men jeg er simpelthen helt lost... en venlig sjæl herinde som kunne tænkte sig at hjælpe?? - har prøvet at søge lidt på nettet men har lidt svært ved at forstå det...

det er den her:

2x-3y=-5

2x+3y=8


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2016 af argon42 (Slettet)

Du tager og isolere den ene ubekendt (x eller y) i den første ligning og sætter den ind i den anden ligning og isolere for den anden ubekendt (x eller y) og tilsidst sætter du den ubekendt du fandt i anden ligning ind i den første og isolere den første ubekenst igen. 

Jeg kan lige løse den for dig. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2016 af argon42 (Slettet)

Jeg har vedhæftet løsning, skriv hvis du er i tvivl noget. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2016 af argon42 (Slettet)

Ups, kan se der var en fejl hvilket ændre resultatet, håber det ikke forvirre for meget.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2016 af mathon

lettere:

                2x - 3y = -5
                2x + 3y = 8                   addition
giver:
                4x=3
                x=\frac{3}{4}                         som indsat i  2x + 3y = 8
giver:
                2\cdot \frac{3}{4} + 3y = 8
                \frac{3}{2} + 3y = \frac{16}{2}

                3y = \frac{13}{2}
                y = \frac{13}{6}


Svar #5
19. september 2016 af Juliec10 (Slettet)

tusind tak for hjælpen!!!!


Skriv et svar til: to ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.