Matematik

Reducer

11. september 2016 af Nannatamminen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har et udtryk der ser sådan her ud:

(3x+7y)(3x-7y)

Hvordan regner man den ud? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2016 af sjls

Benyt tredje kvadratsætning, der siger, at

(a+b)(a-b)=a^2-b^2

Eller - hvis du vil forstå det ordentligt - gang hvert led i den første parentes med hvert led i den anden parentes, så

(3x+7y)(3x-7y)=3x*3x+3x*(-7y)+7y*3x+7y*(-7y)

Reducér selv yderligere.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. september 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du kan gange ind i parentes eller du kan genkende kvadratsætningen

(a + b)(a - b) = a2 - b2

Så det giver

(3x + 7y)(3x - 7y) = (3x)2 - (7y)2 = 9x2 - 49y2


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.