Matematik

3. kvadratsætning

12. september 2016 af MMLL13 - Niveau: B-niveau

Kan nogen sige mig om denne udregning er korrekt:

(x+2y)•(x-2y) = 2x2-4y2    eller er det måske bare x2 i stedet for 2x ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2016 af mathon

(x + 2y)•(x - 2y) = x- 4y2   


Svar #2
12. september 2016 af MMLL13

Mathon - tak! Hvorfor siger man ikke 2X når det er to x'ere man ganger sammen? Er det fordi der i forvejen står opløftet i anden?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. september 2016 af mathon

           x\cdot x=x^2      og ikke    2x.


Svar #4
12. september 2016 af MMLL13

Mange tak for din hjælp!


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. september 2016 af Soeffi

#2

x2 = x·x

2·x = x + x


Svar #6
12. september 2016 af MMLL13

Perfekt Soeffi. det husker jeg! Mange tak! :)


Skriv et svar til: 3. kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.