Matematik

Skitsering af polære koordinater

13. september 2016 af richhomieC (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har en aflevering for her til i morgen, i Calculus, som jeg simplelthen er kørt fast i.

Opgaven er beskrevet som følger:

Sketch the region in the plane consisting of points whose polar coordinates satisfy the given conditions.

Og der er så givet følgende betingelser.

2< r\leq 5, 3\pi/4 < \theta < 5\pi/4

Håber i kan hjælpe.

Mvh. richhomieC


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2016 af mathon


     Tegn to koncentriske cirkler med radierne 2 og 5.                

     Tegn en vandret linje gennem det fælles centrum.

     Afsæt med vinkelmåleren 135^\circ og 225^\circ.

     Tegn to halvlinjer med begyndelsespunkt i centrum.

     Skraver det område, som afgrænses af cirklernes periferier og halvlinjerne.

      
 

  


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2016 af mathon

korrektion:
  

Tegn to halvlinjer med begyndelsespunkt i centrum gennem de vinkelafmærkede punkter..


Svar #3
13. september 2016 af richhomieC (Slettet)

#1 Tusind tak! Du er sateme en champ, men kan du forklare mig, hvorfor det er de to vinkler 135 og 225 grader?
Hvordan spotter du det? :-)

Mvh

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2016 af mathon

      \left (\frac{3\pi }{4} \right )^r=\left (\frac{3\pi }{4}\cdot \frac{180}{\pi } \right )^\circ=135^\circ

      \left (\frac{5\pi }{4} \right )^r=\left (\frac{5\pi }{4}\cdot \frac{180}{\pi } \right )^\circ=225^\circ


Svar #5
13. september 2016 af richhomieC (Slettet)

Fuck, mand... Du har lige reddet mig. Tusind tak.
God aften :-)
Mvh

Skriv et svar til: Skitsering af polære koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.