Matematik

Afregne et faldene forbrug

13. september 2016 af sunrisepulp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa håber i kan hjælpe mig med den her, synes lige meget hvad jeg gør kan jeg ikke finde det

rigtige svar.

"Forbruget af cigaretter har de senere år været faldende. I 2005 var forbruget 7.966 mio. cigaretter og i 2010 var forbruget 7.702 mio. cigaretter. Hvor mange procent faldt forbruget fra 2005 til 2010? (1 decimal) "

Har fået afregnet det her til at være 3.30 procent, som den viser er rigtig, men så kommer næste opgave jeg ikke kan svare på:

"Hvad bliver forbruget i 2015, hvis tendensen fortsætter? (helt tal, angivet i mio)"

Håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2016 af mathon

              \frac{7702}{7966}=1-r=0{,}966859

               r=p\cdot 10^{-2}=1-0{,}966859=0{,}033141

                         p=3{,}3141


Svar #2
13. september 2016 af sunrisepulp (Slettet)

Okay tak for hjælpen :)

Nu kan det godt være jeg spørger virkelig dumt men,

hvordan regner jeg så det her ud til at være i et helt tal, angivet i mio?

Synes ikke jeg kan få mit facit til at være rigtig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2016 af mathon

Estimeret forbrug i 2015 (efter yderligere 5 år)

                                  7702\cdot 0{,}966859=7447


Svar #4
13. september 2016 af sunrisepulp (Slettet)

Det gik igemmen, Virkelig Virkelig tak skal du havde! Var stuck på den her i hundre år..


Skriv et svar til: Afregne et faldene forbrug

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.