Matematik

bestem vinkel mellem vektorer

18. september 2016 af snilo (Slettet) - Niveau: A-niveau

en trekant består af vinkelspidserne A (-2,5) B(3,7) C(4,-1)

Skal bestemme sidelængderne som jeg har fået til 

vektor AB = (5 over 5)
AC = (6 over -6)
BC= (1 over -8)

længderne: 
AB=kvadratrod 50

AC= 6*kvadratrod2

BC = kvadratrod 65

Da jeg så skal bestemme trekanernes vinkel opstår en fejl

bruger formlen cos(v)= vektor a * vektor b / længden af vektor a * længden af vektor b

men det passer ikke, for tælleren i brøken giver 0, når jeg fx finder vinklen mellem vektor AB og AC... Hvor har jeg lavet en fejl????


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2016 af AMelev

Vektor AB er forkert.


Svar #2
18. september 2016 af snilo (Slettet)

Ah, det kan jeg godt se... er de andre vektorer rigtige og deres længder rigtige?


Svar #3
18. september 2016 af snilo (Slettet)

Har lige et eksta spørgsmål er vektor CA samme som AC? altså når jeg f.eks skal finde vinklen mellem vektor CA og BC


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. september 2016 af StoreNord

Nej, vektor CA samme som -AC


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. september 2016 af AMelev

Ad #2. Ja, det ser ok ud. Jeg får vinkel A til 66.8º.

Ad #3. Nej CA er modsatrettet AC, så CA = -AC (tjek selv ved beregning af koordinatsæt).
OG godt tænkt - når du skal finde vinklen i trekanten, skal du netop sørge for, at startpunktet er det samme for de to vektorer.


Skriv et svar til: bestem vinkel mellem vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.