Matematik

matematik spørgsmål 2

19. september 2016 af soer381k - Niveau: B-niveau

jeg har en potentiel udvikling f(x)=8,034*x1,0332479

hvordan bestemmer jeg f(10)

og hvordan løser jeg ligningen f(x)=120


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Du skal næppe løse dem i hånden, så brug et CAS-program. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2016 af peter lind

Den første: erstat x med 10 og udregn højre side

den anden: løs ligningen 8,034*x1,0332479 = 120. Dette gør du ved at dividere ligningen med 8,034 og derefter opløfte begge sider i potensen 1/1,0332479


Skriv et svar til: matematik spørgsmål 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.