Matematik

Hjælp til funktion af graf

20. september 2016 af niko7774 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Morten og Kim står og spiller fodbold nede i hallen. De skyder fra mål til mål. (Der er 40 meter i mellem målene. Og der er 11 meter til loftet) Hvad hedder funktionen de skyder efter.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2016 af mathon

Når der ikke står andet , er der formentlig tale om en grennedadvendende parabel
med toppunkt \left ( 20 ,11\right ) og rødderne 0 og 40.


Svar #2
20. september 2016 af niko7774 (Slettet)

hvad hedder funktionen så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2016 af Soeffi

#0 

Prøv et koordinatsystem, hvor der er en parabel, som går gennem punkterne (-20,0), (0,11) og (20,0). Rødderne er x = -20 og x = 20 og toppunktet ligger i x = 0. Den kan skrives: f(x) = a·(x - 20)·(x + 20), hvor a kan findes ved at indsætte x = 0: f(0) = 11 ⇒ a·(0 - 20)·(0 + 20) = 11 ⇒ a·(-20)·20 = -11/400 = −0.0275. 

Formlen bliver: f(x) = −0.0275·(x - 20)·(x + 20) = -0.0275·x2 + 11


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2016 af mathon

            f(x)=-\frac{11}{400}x^2+\frac{11}{10}x      


Svar #5
20. september 2016 af niko7774 (Slettet)

Ok tak

Skriv et svar til: Hjælp til funktion af graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.