Matematik

Find f(20) og f'(20)

20. september 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey jeg har denne her aflevering man kan ikke finde ud af opgave 2 er der nogen der kan hjælpe mig med det :) ?

tak på forhånd

Vedhæftet fil: Aflevering 2 HH.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2016 af mathon

                 f(x)=2x^5-4x^3+2x-1          

                f(20)=2\cdot 20^5-4\cdot 20^3+2\cdot 20-1

                f{\, }'(x)=10x^4-12x^2+2

                f{\, }'(20)=10\cdot 20^4-12\cdot 20^2+2


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2016 af peter lind

Hvad er problemet ? kan du ikke finde f'(x) ?


Svar #3
20. september 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

kan ikke finde ud af opgave 2 hvor der står beregn f(20) og f'(20) og forklar hvad tallene betyder. Og jeg ved ikke hvordan man kan regne det ud i cas it nspire. 

opgaven er vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2016 af mathon

OK
                f(x)=0{,}06x^3-3x^2+54x+300\; \; \; \; \; \; \; 0\leq x\leq 40          

                f(x)=0{,}06\cdot 20^3-3\cdot 20^2+54\cdot 20+300

                f{\, }'(x)=0{,}18x^2-6x+54

                f{\, }'(20)=0{,}18\cdot 20^2-6\cdot 20+54


Svar #5
20. september 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

hvordan gjorde du det? da jeg skal gøre det samme i opgave 2b 

men der står der bare find f(30) og f'(30)? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2016 af AMelev

I TInspire noteværktøj

1. Definer f(x): f(x):=0.06??^3−3??^2+54??+300|0<=??<=40

2: Definer f '(x), men TI kan ikke arbejde med navnet f ', så kald den noget andet, fx df eller fm
    fm(x):=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}(f(x) findes i Matematikskabeloner
   Husk også at sætte begrænsningen |0<=??<=40 på her.

Så skriver du bare f(20) hhv. fm(20) og TI giver svaret.


Svar #7
20. september 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

Er det sådan her ? 

Vedhæftet fil:maat.png

Svar #8
21. september 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

#6 

Er det sådan her eller sådan som jeg gjorde i den ovenover 

Vedhæftet fil:opgave 2b .png

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. september 2016 af mathon

Opgave 1

                     f{\, }'(x)=10x^4-12x^2+2=0             med z=x^2\geq 0

                                        10z^2-12z+2=0

                                        5z^2-6z+1=0

                                            z=\left\{\begin{matrix} \frac{1}{5}\\1 \end{matrix}\right.

                                            x=\left\{\begin{matrix} \frac{\sqrt{5}}{5}\\1 \end{matrix}\right.

                                       


Svar #10
21. september 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

Hvilken opgave er det? 


Skriv et svar til: Find f(20) og f'(20)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.