Matematik

Trigonometri

24. september 2016 af Idja (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det ville være så rart, hvis der var en venlig sjæl derude, som ville hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2016 af mette48 (Slettet)

Den rette vinkels toppunkt kaldes T

TA =200*tan(90-32)

TB=200*tan(90-24)

AB=TB-TA

sæt selv tal ind


Svar #2
24. september 2016 af Idja (Slettet)

Tusind tak - det var virkelig det, jeg lige havde brug for!


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2016 af mathon

       

                                                 \left | AB \right |=\frac{\tan(w)-\tan(v)}{\tan(w)\cdot \tan(v)}\cdot (200\; m)

       

                                                 \left | AB \right |=\frac{\tan(32^{\circ})-\tan(24^{\circ})}{\tan(32^{\circ})\cdot \tan(24^{\circ})}\cdot (200\; m)=129{,}14\; m


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2016 af mathon

detaljer:
                      \tan(v)=\frac{\left | TP \right |}{\left | TA \right |+\left | AB \right |}

                      \tan(w)=\frac{\left | TP \right |}{\left | TA \right |}

hvoraf

                      \frac{\left | TA \right |+\left | AB \right |}{\left | TP \right |}=\frac{1}{\tan(v)}               

                      \frac{\left | TA \right |}{\left | TP \right |}\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; =\frac{1}{\tan(w)}         subtraktion 
giver:

                      \frac{\left | AB \right |}{\left | TP \right |}=\frac{1}{\tan(v)}-\frac{1}{\tan(w)}     som med fællesnævner
giver:
                      \frac{\left | AB \right |}{(200\; m)}=\frac{\tan(w)-\tan(v)}{\tan(w)\cdot \tan(v)}

                      \left | AB \right |=\frac{\tan(w)-\tan(v)}{\tan(w)\cdot \tan(v)}\cdot (200\; m)               

                     


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.