Matematik

Største værdi - Funktioner

03. oktober 2016 af KlausN (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt problemer med en opgave i min aflevering. Opgaven lyder på, at jeg har 3 eksponentielle funktioner tegnet ind i en graf. Jeg skal dermed finde den største b og a værdi.

Opgaven og grafen er vedhæftet. 

Mvh. Klaus N

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2016 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. oktober 2016 af mathon

       C har størst b- værdi         da a^0=1

       A har størst a-værdi          da A har mindst fordoblingskonstant.


Svar #3
03. oktober 2016 af KlausN (Slettet)

Kan du evt. forklare, hvilken betydning regnereglen a= 1 har? og hvad det betyder. Er lidt forivrrede. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2016 af VandalS

Der gælder for alle tal a at a^0=1; per konvention gælder det også for a=0 så 0^0=1.

I denne opgave har det betydning idet du kan sætte x_0=0 og få

f(0)=b\cdot a^{0} = b \cdot 1 = b,

så du kan se de forskellige funktioners b-værdi blot ved at se på deres skæring med y-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2023 af Raman0418

forklar, hvilke af de tre grafer der svarer til funktionen med den største b-værdi


Skriv et svar til: Største værdi - Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.