Matematik

LOGARITME LIGNINGER

04. oktober 2016 af natali111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Her opgaverne jeg skal have hjælp med.

a) 6*4^x=72

b) 0,54*3,21^x=52,61

c) 2*1,75^x= 13

d) 5*0,8472^x=  0,36

Kan egentlig godt finde ud af at regne log(x) med jeg ved ikke hvad jeg skal gøre på højre side af =. Skall man gange først eller hvad?

på forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2016 af peter lind

Du skal tage logaritmefunktionen på begge sider af lighedstegnet.  Alle ligninger ar af formen b*ax = c. Der kan du evt.  først dividere med b så du har ligningen ax = c/b


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2016 af mathon

a)
             4^x=\frac{72}{6}=\frac{6\cdot 12}{6}=12

             x\log(4)=\log(12)

             x=\frac{\log(12)}{\log(4)}

  


Svar #3
05. oktober 2016 af natali111 (Slettet)

1000 tak for hjælpen:-)


Skriv et svar til: LOGARITME LIGNINGER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.