Matematik

Mat-aflevering ligninger og linære sammenhænge

05. oktober 2016 af natali111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

1) Betragt den linære sammenhæng med ligningen:

y= -4x+12

og afbild sammenhængen i et koordinatsystem

2) Beregn i hvert tilfælde konstanterne a og b i ligningen for linjen gennem punkterne.

a) (4,7) og (8,10)

b) (-3,4) og (5,2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2016 af mathon

Hvad er spørgsmålet?


Svar #2
05. oktober 2016 af natali111 (Slettet)

Om man bare skal sætte punkterne ind i koordinatsystemet på 1)

og hvordan jeg beregner 2)


Svar #3
05. oktober 2016 af natali111 (Slettet)

forstår det bare ikke


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. oktober 2016 af JulieW99

1) Tegn funktionen i et koordinatsystem. Dvs - lav et sildeben, tegn punkterne ind og tegn den rette linje imellem.

2) Benyt at a=(y_2-y_1)/(x_2-x_1) og b=y_1-ax_1 eller b=y_2-ax_2. Bruges både ved a) og b)

- - -

Vh Julie


Skriv et svar til: Mat-aflevering ligninger og linære sammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.