Debat

Nogen der kan fatter det her?

06. oktober 2016 af okayholy (Slettet)

En elitefodboldspiller har f.eks. gennemsnitligt en maksimal iltoptagelse på 4,5 l x min-1 svarende til et kondital på 60 ml x min-1 x kg-1 (Bangsbo 1994). Et tal der er lavt i sammenligning med eliteidrætsudøvere i udholdenhedsidrætter, hvis iltoptagelse ofte ligger over 80 ml x min-1 x kg-1.

Nogle der fatter hvordan 4,5 l / min kan blive til 60 ml/min/kg??


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2016 af Eksperimentalfysikeren

De 4,5 l / miner for hele personen. Hvis man dividerer med personens masse, får man 0,060 l / min / kg = 60 ml / min / kg. Du kan så regne baglæns og fide personens masse.


Svar #2
06. oktober 2016 af okayholy (Slettet)

Det forstår jeg ikke :o 


Svar #3
06. oktober 2016 af okayholy (Slettet)

#1

De 4,5 l / miner for hele personen. Hvis man dividerer med personens masse, får man 0,060 l / min / kg = 60 ml / min / kg. Du kan så regne baglæns og fide personens masse.

Ej, det forstår jeg ikke :o 


Svar #4
06. oktober 2016 af okayholy (Slettet)

hej


Svar #5
06. oktober 2016 af okayholy (Slettet)

hej


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2016 af Capion1

Antag, personen vejer 75 kg og har et O2 optag på 4,5 L/min svarende til 75 kg·60 mL/(min·kg) = 4,5 L/min


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2016 af mette48 (Slettet)

#0 4,5 l / min kan blive til 60 ml/min/kg

De 2 mål kan ikke svare til hinanden da de er angivet i forskellige mål

Der mangler oplysninger om personens masse i det første udtryg for at det kan komme til at svare til det andet.


Skriv et svar til: Nogen der kan fatter det her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.