Matematik

renter

07. oktober 2016 af Skyg (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej jeg har lidt problemer med denne opgave håber der er en venlig sjæl der kan hjælpe

jeg har vedhæftet et billede af opgaven

jeg har fået det til forskellige tal det bedste jeg kan komme frem til 760 dage

Vedhæftet fil: 111.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2016 af peter lind

Hvad er problemet ? Hvad har du gjort ?


Svar #3
07. oktober 2016 af Skyg (Slettet)

Hvis jeg laver ligningen får jeg det til 2.08333 men skal jeg så dividere det med 36500 for så bliver det til 17 dage ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2016 af AMelev

Jeg er ikke med på, hvad du får til 2.083 (selv om jeg måske kan gætte det) - og forstår slet ikke, at du får 17 dage, hvis du dividerer 2.083 med 36500 (2.083333/36500) = 0.000057). 

Du skal løse ligningen mht. d (isolere d) ved systematisk at bruge reglerne for ligningsløsning.

Skaf dig først af med nævneren ved at gange med den på begge sider.
Skaf dig derefter af med (K·r) ved at dividere med det på begge sider.
Nu står d alene, og du kan indsætte dine kendte værdier og regne d-værdien ud.

Men der er vist en fejl: Jeg går ud fra, at rentesatsen er 4%.
Hvis r = p% = 4% = 0.04, skal der ikke også divideres med 100 i formlen.
Hvis der divideres med 100 i formlen, er det ikke r, der skal stå i tælleren, men p.


Svar #5
07. oktober 2016 af Skyg (Slettet)

125 = 1500 × 0.04 × 2.0833333
Men jeg har nok lavet en fejl jeg må prøve det du siger ellers må jeg vende tilbage

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2016 af mathon


           K_n=1500\cdot 1{,}04^n

           1500+125=1500\cdot 1{,}04^n

           1+\tfrac{1}{12}=1{,}04^n

           \log\left (\tfrac{13}{12} \right )=\log(1{,}04)\cdot n

           n=\frac{\log\left (\tfrac{13}{12}\right)}{\log(1{,}04)}=2{,04}

                


Svar #7
07. oktober 2016 af Skyg (Slettet)

Vil det så sige det er 2 dage? Det lyder som en god rente

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2016 af mathon

         n=\frac{\log\left (\tfrac{13}{12}\right)}{\log(1{,}04)}=2{,}04\; aa r


Svar #9
07. oktober 2016 af Skyg (Slettet)

Ah ok undskyld min fejl
Mange tak det kunne jeg ikke selv ha kommet frem til

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. oktober 2016 af AMelev

Det er heller ikke helt det, du skal. mathons beregning bygger på fremskrivningsformlen, som indebærer, at kapitalen står urørt og trækker renter (renters renter).

Den formel, der er angivet i din opgave, bygger på, at renterne udbetales hver dag. Det er i praksis næppe realistisk, men det er den formel, du skal forholde dig til. 

R=\frac{K\cdot r\cdot d}{365}\Leftrightarrow R\cdot365=K\cdot r\cdot d\Leftrightarrow \frac{R\cdot 365}{K\cdot r}=d

d=\frac{125\cdot 365}{1500\cdot 0.04}=760.4
dvs. 760 dage, som kan omregnes til 2.08 år.


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. oktober 2016 af mathon

Urealistisk opgave.


Skriv et svar til: renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.