Fysik

Energiforbrug og effekt

09. oktober 2016 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder således:

"En fryser har et elektrisk effektforbrug på 110 W. Fryseren antages at køre ca. 11 timer i døgnet.

1. Beregn det årlige energiforbrug i kWh.

11 t * 365 = 4015

4015*1,10 kW = 4416,5 kWh

2. Beregn det årlige energiforbrug i J"

Jeg har lavet den første opgave, men er i tvivl om hvordan jeg skal omregne fra kWh til J?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2016 af mathon

   E_{aar}=\left (110\; W \right )\cdot \left ( 11\; \tfrac{h}{d\o gn} \right )\cdot \left ( 365\; \tfrac{d\o gn}{aa r} \right )=441650\; \tfrac{Wh}{aar}=441{,}650\; \tfrac{kWh}{aar}

    1\; kWh=3600\; kJ=3{,}6\cdot 10^6\; J


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2016 af hesch (Slettet)

Eller mere enkelt og grundliggende:

1 [J] = 1 [Ws]

Det er en definition.


Skriv et svar til: Energiforbrug og effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.