Matematik

Ligning

10. oktober 2016 af Lygtepæ1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser jeg denne ligning -5(3x-3)=4-(13x-5)

jeg har prøvet og jeg fik den til -27x=-6


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2016 af AMelev

Så skal du bare af med tallet foran x. Der står jo egentlig -27·x, så du skal skaffe dig af med -27·, og da det meodsatte af at ganege med -27er at dividere med -27, skal du gøre det på begge sider. Så står x alene på venstresiden og du får \frac{-6}{-27} på højresiden. Det skal du lige have reduceret.

Det kan være en fidus at samle x'erne på den side, der er flest, men det er ikke et must.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2016 af PeterValberg

-5(3x - 3) = 4 - (13x - 5)
(-15x + 15) = 4 - (13x - 5)
-15x + 15 = 4 - 13x + 5
-15x + 13x = 4 + 5 - 15
-2x = -6
x = ....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2016 af jantand

Først parenteser:  -5*3x-5*(-3)= 4-13x+5

                            -15x+15= -13x+9

                                    15-9=-13x+15x

                                      6=2x

                                       3=x


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.