Matematik

Trigonometri!

11. oktober 2016 af lineolese (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

I det vedhæftede billede kan jeg ikke rigtig komme videre med opgave b).

Hvordan finder jeg højden?

På forhånd, tak!

Vedhæftet fil: mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2016 af PeterValberg

Når du har bestemt |BC| så kan du bestemme arealet
af trekant ABC med "Den halve appelsin" formel :-)
Du skal dog lige bestemme vinkel B, men det er nemt.

Når du så kender arealet, så kunne arealet også have
været bestemt som en halv gange højden AH multipliceret
med grundlinjen BC, som du bestemte i a)

giver det mening?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
11. oktober 2016 af lineolese (Slettet)

Eh, jeg prøver, men det slår ikke rigtig klik.


Svar #4
11. oktober 2016 af lineolese (Slettet)

Lyder appelsinformlen (i dette tilfælde):

T = 1/2 * a * c * sin(B)

T = 1/2 * 10,3 * 13,979 * sin(121,5o)

Hvad jeg dernæst skal, forstår jeg ikke rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2016 af PeterValberg

Korrekt, bortset fra at du bytter om på a og c, men det betyder intet
lige nu (jeg antager at |BC| = a = 14,0 ... afrundet til én decimal, som c)

Du har tilsvarende, at:

T = (1/2)·|AH|·|BC|

hvor |AH| er den eneste ubekendte (og den, du skal finde)  

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2016 af Soeffi

#0. Prøv at finde vinklerne:

Vedhæftet fil:Untitled.png

Svar #7
11. oktober 2016 af lineolese (Slettet)

Hvordan beregner jeg denne ubekendte?

Jeg kender T = 61,3831

Isolér jeg så bare AH, så den kommer til at hedde:

AH = T / (0,5 * BC)

AH = 61,3831 / (0,5 * 13,979)

AH = 8,7822

- jeg ved godt, at det står matematik forkert (bl.a. 0,5 og uden stregerne) :)


Svar #8
11. oktober 2016 af lineolese (Slettet)

#6

Kan jeg nøjes med den måde, jeg har gjort det på i #7?

På forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. oktober 2016 af Soeffi

#8 ...Kan jeg nøjes med den måde, jeg har gjort det på i #7? 

Ja, bare du får det rigtige. #6 giver tilsvarende: |AH| = 10,3·cos(31,5º) = 8,78


Svar #10
11. oktober 2016 af lineolese (Slettet)

Øj, du er en skat! Takker :)


Skriv et svar til: Trigonometri!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.