Matematik

Bestem ligning for tangenten til graf i punkt

12. oktober 2016 af GymEl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg er helt fortabt på hvordan jeg skal gribe den her opgave an, er der en deer kan hjælpe?

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P:

a) f(x) = 3x^3 - 6,    P(2,18)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2016 af PeterValberg

Bestem den afledede funktion f'

og benyt tangentligningen:

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

hvor x0 er røringspunktets x-koordinat

Se eventuelt video nr. 6 og 7 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2016 af 123434 (Slettet)

Ligningen for tangenten f(x)=3x3-6 går i gennem punktet P(2,18)

Bestem denne ligning

Benytter y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0)

Hvor x0=2 i vores tilfælde

f'(x)=3*3*x3-1=9x2

så f'(x)=9x2 og f(x)=3x3-6

f'(x0)=f'(2)=9*22=36

f(x0)=f(2)=3*23-6=3*8-6=18

så f'(2)=36 og f(2)=18

y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0)

y=f'(2)*(x-2)+f(2)

y=36*(x-2)+18

y=36*x+36*-2+18

y=36x-72+18

y=36x-54


Svar #3
12. oktober 2016 af GymEl (Slettet)

Kan det passe at min f'(x) = 6x^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2016 af PeterValberg

#3 Nej f'(x)=9x^2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2016 af 123434 (Slettet)

3#

Benytter differentiationsreglerne

(axn)'=n*a*xn-1 og (k)'=0

(3x3-6)'=3*3*x3-1+0=9x2


Skriv et svar til: Bestem ligning for tangenten til graf i punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.