Matematik

Løs ligningen f(x)=2500

12. oktober 2016 af helloabe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg sidder med en aflevering og synes denne opgave driller mig rigtig meget..

Nogle som kan hjælpe mig?

f(x)=2500

Mvh

//helloabe


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2016 af mette48 (Slettet)

Hvor er opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2016 af Capion1

Man skal finde mængden af x tilhørende definitionsmængden for f , som ved f afbildes i elementet "2500" i værdimængden.
Eks.
f (x) = x2        f (± 50) = 2500       x =  ± 50 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2016 af Capion1

# 2  fortsat
Man løser  l i g n i n g e n
x2 = 2500  ⇔  x = - 50  ∨  x =  50
men løser  f u n k t i o n s u d t r y k k e t
f (x) = 2500 


Svar #4
13. oktober 2016 af helloabe (Slettet)

Jeg tror mere det har noget med eksponentielle ligninger. 

Hele opgaven lyder således:

Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses det, at f()= og at fordoblingskonstanten er 5

a) Bestem en forskrift for f

b) Løs ligningen f(x)=2500


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2016 af Capion1

# 2 var, som nævnt, et eksempel.
# 4
Forskriften for den eksponentielle funktion er
f (x) = bax
At fordoblingskonstanten er 5 , betyder
f (x + 5) = 2·f (x)
og   a > 1 da f er voksende.


Skriv et svar til: Løs ligningen f(x)=2500

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.