Matematik

Statistik beregning

13. oktober 2016 af lasseonielsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

På et bilværksted deler man bilerne op i tre kategorier, nemlig nye, ældre og gamle biler. 

Man regner med at 65% af de testede biler er nye, og at 25% er ældre. erfaringeren viser 

endvidere, at sandsyligheden for at finde alvorlige fejl på en ny bil er 0,15 på en ældre bil

0,25 og på en gammel 0,85. 

1. Er hændelsen, en bil med alvorlige fejl, uafhængig af bilens alder?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. oktober 2016 af jantand

Pa(ny)=0,15

Pa(æl)=0,25

Pa(gl)= 0,85  Er tallet større end de andre j, ja det er det.

Så det er afhængig af bilen alder. Jo ældre jo flere med alvorlig fejl.


Svar #2
13. oktober 2016 af lasseonielsen (Slettet)

Jeg takker 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2016 af jantand

Jeg kan ikke se at man behøver at gøre det så kompliceret . Bilerne udtrækkes ikke fra en bunke. Når bilen undersøges så ved man hvor gammel den er .

Det er noget andet hvis der spørges om sandsynligheden for hvis vi tager en tilfældig bil ud af en masse biler .

Så er det ved udtrækning af en bil.

Hvis synshallen ikke kan se om bilen er gammel eller ny når den synes, skal de have et andet job.


Skriv et svar til: Statistik beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.