Matematik

Hjælp til procent

19. oktober 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Prisen for en bil stiger fra 214.000 kr. til 240.000 kr. 

Fremskrivningsfaktor: \frac{S}{B}=\frac{240.000}{214000}=1,12

Så er mit spørgsmål, hvordan finder jeg ud af, hvor mange procent er bilen steget med?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2016 af JulieW99

Renten i decimaltal er givet ved r=F-1

For at få det i procent, gang med 100%.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2016 af PeterValberg

#0 Se eventuelt video nr. 1 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. oktober 2016 af mathon

                        \frac{240}{214}=1{,}1215=1+p\cdot 10^{-2}

                        0{,}1215=p\cdot 10^{-2}

                        p=12{,}15

                        


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2016 af AMelev

#0  \frac{S}{B}=1.12 =112%, dvs. S=112% af B, så S er 12% større end B.


Skriv et svar til: Hjælp til procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.