Matematik

beregning af sidemål

20. oktober 2016 af MetteJohans (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg skal finde højden i en trekant jeg har to oplysninger hvilket er Areal=12cm2 og grundlinje på 6cm. Hvordan beregner jeg højden?

Det samme med trapez

Areal 33m2 linje a=4m og linje b= 7m.

hvordan bliver højden beregnet?:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2016 af 123434 (Slettet)

1)

Du har en trekant med et areal på 12 cm2 og en grundlinje på 6 cm

Du benytter formlen for trekanters arealer

T=1/2*h*g

12=1/2*h*6

12=3*h

h=12/3=4

En trekant med en højde på 4 cm og en grundlinje på 6 cm har et areal på 12 cm2


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2016 af jantand

Formlerne for det du spørger står i din formelsamling i din bog.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2016 af 123434 (Slettet)

2)

Du har en trapez med et areal på 33 m2, og de parallele sider a og b er henholdsvis 4 og 7 meter

Du benytter formlen for trapezens areal og kan derefter isolere h

A=1/2*h*(a+b)

33=1/2*h*(4+7)

33=1/2*h*11

33=h*5,5

h=33/5,5=6


Skriv et svar til: beregning af sidemål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.