Matematik

Uden hjælpemidler

24. oktober 2016 af gladeløve24 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har to opgaver, som jeg skal løse uden hjælpemidler. Men kunne godt lige bruge nogle ledetråde..

Opgaverne lyder:

Opgave 14
Vægten af legetøjsklodser er proportional med klodsernes volumen. 
Indfør passende variabler og opskriv en formel, der beskriver sammenhængen.

Opgave 18
Tiden, der går med at rydde op efter en skolefest, er omvendt proportional med det antal elever, der hjælper til.

a. Indfør passende variabler, og opskriv en ligning for sammenhængen.

b. Når 10 elever hjælper, tager oprydningen 1 time. 
Hvor lang tid går der, hvis 25 elever hjælper?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2016 af AMelev

Opg. 14 Kald fx volumen for x og vægten for f(x) eller y. Hvis du har glemt, hvad propotionalitet er, så slå det op (og husk det).

Opg. 18 
a) Kald fx antal elever, der hjælper med oprydningen, for x og oprydningstiden/timer for f(x) eller y. Hvis du har glemt, hvad omvendt propotionalitet er, så slå det op (og husk det).

b) Benyt oplysningen til at bestemme konstanten.
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. oktober 2016 af mette48 (Slettet)

Vægten af legetøjsklodser er proportional med klodsernes volumen. 

m = mf * V     eller y=ax

m er masse, mf massefylde og V volumen    eller     y er masse, a massefylde og x volumen  

18)   tid=arbejdsmængde/antal elever

f(x)=a/x

f(x) er tiden det tager for x elever

a er den samlede arbejdsmængde (tiden det vil tage for en elev at udføre arejdet)

x antal elever

f(10)=a/10 ⇒ 1=a/10 ⇒a=10

f(x)=10/x

f(25)=10/25         f(25)=0,4 time =24 min


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2016 af AMelev

#2 Vær sød at lade eleverne få muligheden for selv at løse opgaven. De kan jo altid spørge om hjælp igen, hvis de går i stå undervejs.


Skriv et svar til: Uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.