Matematik

andengradsligning (svær)

26. oktober 2016 af dadana (Slettet) - Niveau: A-niveau

5(x+1)^2 + 8(x+1) - 220 = 0

(vink x+1=z) Står i bogen

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2016 af JulieW99

Erstat x+1 med z. Du får så:

5z2+8z-220. En helt almindelig andengradsligning, hvor der bare står sæt i stedet for x. Benyt de formler du normalt bruger til at løse dem.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2016 af 123434 (Slettet)


Svar #3
26. oktober 2016 af dadana (Slettet)

#1 får du d til 4464?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2016 af JulieW99

Jeg har ikke regnet den.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2016 af MatHFlærer

#3 ja, jeg får den til d=4464 ved anvendelse af #1's metode


Svar #6
26. oktober 2016 af dadana (Slettet)

#5 kan du hjælpe med at regne resten videre? da jeg nemlig ikke kan komme videre...


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2016 af MatHFlærer

Du kan også udvide den som var det en reduktionsopgave. Dvs.

5(x+1)^2+8(x+1)-220

Anvend din viden til at udvide den. Jeg får:

5x^2+18x-207

Så kan du løse det som en andengradsligning (vis hvordan du kan reducere!).

5x^2+18x-207=0


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. oktober 2016 af MatHFlærer

Men hvis du vælger at bruge #1's metode eller den i din bog, så skal du:

Finde diskriminanten d (det har du gjort). Du ved, at d>0, dvs. to løsninger!

Find da z=\frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}, da er z=x+1, så når du regner det ud, så skal du rykke 1 over på den anden side. Derved kan du få dine rødder til ligningen. 


Svar #9
26. oktober 2016 af dadana (Slettet)

#8 Mange tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. oktober 2016 af MatHFlærer

#9 Ingen årsag. :-)


Skriv et svar til: andengradsligning (svær)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.