Matematik

Potens sammenhæng

27. oktober 2016 af superfisk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har et spørgsmål som lyder således: 

En person har puslespil A og B. 

Puslespil A har dobbelt så mange brikker som puslespil B. 

Hvor mange gange så lang tid tager det at samle puslespil A?

Har en potenssammenhæng som ser således ud: 

1.564254*^{^{1.434407}}


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2016 af AMelev

??? Er sammenhængen f(x) =  1.564254*x1.434407, og er x = antal brikker og f(x) er tiden for at lægge puslespillet?


Svar #2
27. oktober 2016 af superfisk (Slettet)

Ja præcis 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2016 af AMelev

Sæt antal brikker i puslespil B til x. Beregn tiden f(x).
Antal brikker i puslespil A = 2x. Beregne tiden f(2x).

Beregn fremskrivningsfaktoren f(2x)/f(x) = ...


Svar #4
27. oktober 2016 af superfisk (Slettet)

Forstår stadig ikke helt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2016 af AMelev

Hvad forstår du ikke?
Du har forskriften for f(x), så du kan indsætte og beregne f(x). Er det det, du ikke forstår?
Dobbelt så mange brikker, når antal brikker er x er 2x.  Er det det, du ikke forstår?
Tiden, der går til at lægge dette puslespil er f(2x).  Er det det, du ikke forstår?
Det tager  y gange så lang tid at lægge B som at lægge A, så y=\frac{Tid\, for\, B}{Tid\, for\, A}=\frac{f(2x)}{x}
Er det det, du ikke forstår?

Gør det, som står i #3 - så kan du evt. vende tilbage med spørgsmål.


Skriv et svar til: Potens sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.