Fysik

Fysik beregninger harmoniske bølger

30. oktober 2016 af Anonymm1 - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med disse to :)

Opgaven lyder således:

Bestem de efterspurgte størrelser. De følgende eksempler drejer sig alle om harmoniske bølger. Alle størrelser skal beregnes i SI-enheder.

1. Lamda = 0,33m  T = 0,75 s.   Beregn f og v

2. Lamda = 55cm   f = 2,4min^-1   Beregn v og T


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2016 af sjls

Brug formlerne:

f=\frac{1}{T}

v=f*\lambda \Leftrightarrow v=\frac{\lambda }{T}

ved at indsætte de kendte værdier (husk enheder), og isolér den ubekendte.


Svar #2
30. oktober 2016 af Anonymm1

Kan du give et eksempel på den første ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2016 af sjls

#2

I den første kender du bølgelængden \lambda =0.33m, og du kender perioden T=0.75s.

Dermed må frekvensen være

f=\frac{1}{0.75s}=...

og bølgens hastighed må være

v=\frac{0.33m}{0.75s}=...


Svar #4
30. oktober 2016 af Anonymm1

Nååå taak


Svar #5
30. oktober 2016 af Anonymm1

Jeg vil lige spørger om noget

i den anden står der 55 cm og 2,4 min^1

Skal jeg bare gange de to med hinanden for at finde v

og skal jeg lave cm om til mete og 2,4 om til sek? eller skal det være som det står


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2016 af sjls

#5

Ja, lav bølgelængden om til meter og de 2.4min^{-1} om til s^{-1}. Hvis du ikke ved, hvordan man gør det, så bare skriv igen.

Og ja, du ganger de to med hinanden for at finde v, men først skal du omregne dem til de rigtige enheder.


Svar #7
30. oktober 2016 af Anonymm1

Kan du hjælpe med at omregne dem til de rigtige enheder? kan ikke lige huske hvordan man gjorde


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. november 2016 af sjls

#7

Beklager, svaret først kommer nu.

Men eftersom

f=2.4min^{-1}=\frac{2.4}{min}

så må denne i sekunder være

f=\frac{2.4}{60s}=0.04s^{-1}

og dermed må bølgens fart v være

v=0.04s^{-1}*0.55m=0.022\frac{m}{s}

og bølgens periode T:

T=\frac{1}{f}\Rightarrow T=\frac{1}{0.04s^{-1}}=25s


Skriv et svar til: Fysik beregninger harmoniske bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.