Matematik

bestem brødres alder

01. november 2016 af Matsøgerhjælp - Niveau: B-niveau

Hvordan bestemmes brødrenes alder?

a) Om 4 år er A 10 procent yngre end B

b) Om 20 år er A fire år yngre end B

Bestem brødrenes alder


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2016 af Soeffi

#0. Betingelse b) kan skrives: A er fire år yngre end B. Kald A's (nuværende) alder x og B's alder y. Du får

a) x + 4 = (y + 4)·90% ⇒ x + 4 = 0,9·y + 3,6  ⇒ x + 0,4 = 0,9·y 

b) x = y - 4


Svar #2
01. november 2016 af Matsøgerhjælp

#1

#0. Betingelse b) kan skrives: A er fire år yngre end B. Kald A's (nuværende) alder x og B's alder y. Du får

a) x + 4 = (y + 4)·90% ⇒ x + 4 = 0,9·y + 3,6  ⇒ x + 0,4 = 0,9·y 

b) x = y - 4

Kan du eventuelt give et mere uddybet svar? Jeg kan ikke helt sig mig ud af dine udregninger.

Jeg havde selv fået det til 

a) a+4=0,9*(b+4)

b) a+20=b+20-4


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2016 af Soeffi

#2 Jeg havde selv fået det til 

a) a+4=0,9*(b+4)

b) a+20=b+20-4

Det giver det samme, som jeg har fået. Du skal ende med A's alder = 32 og B's alder = 36.


Svar #4
01. november 2016 af Matsøgerhjælp

#3
#2 Jeg havde selv fået det til 

a) a+4=0,9*(b+4)

b) a+20=b+20-4

Det giver det samme, som jeg har fået. Du skal ende med A's alder = 32 og B's alder = 36.

Hvordan har du isoleret det, så du er kommet frem til A's og B's alder?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2016 af Soeffi

#4.

a) a + 4 = 0,9*(b + 4) ⇒ a + 4 = 0,9*b + 0,9*4 ⇒ a + 4 = 0,9*b + 3,6 ⇒ a + 0,4 = 0,9*b 

b) a + 20 = b + 20 - 4 ⇒ a = b - 4

a + 0,4 = 0,9*b ∧ a = b - 4 ⇒ 

a = 0,9*b - 0,4 ∧ 0,9*b - 0,4 = b - 4 ⇒

a = 0,9*b - 0,4 ∧ 0,9*b - b = - 4 + 0,4 ⇒

a = 0,9*b - 0,4 ∧ -0,1*b = - 3,6 ⇒

a = 0,9*b - 0,4 ∧ b = - 3,6/(-0,1) ⇒

a = 0,9*b - 0,4 ∧ b = 36 ⇒

a = 0,9*36 - 0,4 ∧ b = 36 ⇒

a = 32,4 - 0,4 ∧ b = 36 ⇒

a = 32 ∧ b = 36


Skriv et svar til: bestem brødres alder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.