Matematik

rektangel sider

02. november 2016 af shain - Niveau: 9. klasse
I et rektangel er den længste side dobbelt så stor som den den korteste side. Rektangel omkreds er 48 cm. Hvor lang er siderne?

Jeg kalder den længste side x
den korte sider y

opstiller formel for omkreds
o= 2(2x+2y)=48

A= 2x*you

ved ikke om jeg har forstået det rigtigt
.Er det to ligninger med to ubekendte.

Håber i kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2016 af StoreNord

Hvad skal du med Arealet?

--

Jeg forventer du har lavet en tegning.    Omkredsen er  O=x+y+x+y=2x+2y

Du ved at x=2y. Indsæt det i O og sæt det lig med 48. Løs så ligningen med hensyn til y.


Svar #2
02. november 2016 af shain

tak ved jeg heller ikke. har tænkt nogen rigtig
så det er to ligninger med to ubekendte?

Svar #3
02. november 2016 af shain

4y+2y=48
6y= 48
y = 8 cm

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2016 af StoreNord

Nej y=6                :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2016 af StoreNord

Nej y=6                :)            Nej undskyld. Du havde ret.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2016 af mette48 (Slettet)

opgaven kan løses som 2 ligninger med 2 ubekendte, men man kan også nøges med en unekendt

brede x og længde 2x 

omkreds 2(x+2x)=48

6x=48

x=8


Svar #7
03. november 2016 af shain

Tak for jeres svar:)

Skriv et svar til: rektangel sider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.