Matematik

Vektorer haster

02. november 2016 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle, som kan hjælpe med denne:


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2016 af mathon

Når der ses bort fra luftens gnidningsmodstand
 

                     \overrightarrow{r}=\begin{pmatrix} x\\-\frac{g}{2{v_0}^2\cdot \cos^2(\theta )} x^2+\tan(\theta )x+H \end{pmatrix}


Svar #2
02. november 2016 af Sneharusha (Slettet)

Men hvor for du dette fra?


Svar #3
02. november 2016 af Sneharusha (Slettet)

Tak fordi du vil hjælpe :) Skal man ikke benytte x(t) og y(t)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2016 af mathon

Du har
                  \overrightarrow{r(t)}=\begin{pmatrix} \tfrac{1}{2}a_xt^2+v_{0x}t+x_0\\ \tfrac{1}{2}a_yt^2+v_{0y}t+y_0 \end{pmatrix}         
hvor
            a_x=x_0=0a_y=-g , y_0=H, v_{0x}=v_0\cdot \cos(\theta ) og v_{0y}=v_0\cdot \sin(\theta )

dvs

                  \overrightarrow{r(t)}=\begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} v_{0x}t\\ -\tfrac{1}{2}gt^2+v_{0y}t+H \end{pmatrix}         

hvoraf
                 t=\frac{x}{v_{0x}}   som ved indsættelse
giver:

                  \overrightarrow{r(t)}=\begin{pmatrix} x\\ -\tfrac{g}{2{v_0}^2\cdot \cos^2(\theta )}x^2+\tan(\theta )x+H \end{pmatrix}


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2016 af mathon

specifikt:
                  \overrightarrow{r(t)}=\begin{pmatrix} x\\ -\tfrac{9{,}82}{400}x^2+x+2 \end{pmatrix}

                  \overrightarrow{r(t)}=\begin{pmatrix} x\\ -0{,}02455x^2+x+2 \end{pmatrix}


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2016 af AMelev

Iflg. tegningen er vx = vcos(Φ) og vy = v0·sin(Φ)
Accelerationsvektoren (ax,ay) = (0,-g)
Startpunkt (x0,y0) = (0,H)

Indsæt i f(t). f(t) = .......


Skriv et svar til: Vektorer haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.