Matematik

Afsætning og forskrift??

04. november 2016 af Rezwan963 - Niveau: A-niveau

Har virkelig brug for hjælp til opgave 5 (sidste billede) i det vedhæftede dokument.. Er helt tabt.

Hvordan løser jeg det på CAS og hvorfor skal det gøres på den måde?

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2016 af mathon

Brug:

              y ' + 0,1y = 500         x ≥ 0

              y = e-0,1x · ∫500·e0,1x dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2016 af HenrySidis (Slettet)

Hvilket CAS-væktæj bruger du? 
Hvis du bruger maple kan du benytte dsolve kommandoen til at løse diff ligningen, hvor du angiver dit kendte punkt, som en 'option'. (dsolve({diff(r(x),x)=-0.1*r(x)+500,r(0)=0},r(x)))

Hvis du bruger Nspire hedder den vidst desolve. 

i b) skal du tage det bestemte integrale inden for de oplyste grænser. Det ser sådan ud i maple.
evalf(int(5000-5000*exp(-(1/10)*x),x=9..24))


Svar #3
04. november 2016 af Rezwan963

#2

Jeg bruger Nspire.

Jeg har løst opgave a (Se vedhæftede billeder). Kan I tjekke, om det er løst korrekt?


Svar #4
04. november 2016 af Rezwan963

Jeg har også løst opgave b, men den syntes at være så let, at jeg må spørge: Er også den løst korrekt? Min besvarelse ses på billedet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2016 af HenrySidis (Slettet)

#4
Nej b) er ikke korrekt. Du skal integrere r(x), som er løsningen til din diff ligning.


Svar #6
04. november 2016 af Rezwan963

#5

Er min besvarelse til opgave b rigtig så?

Og hvis b ikke er korrekt, skal jeg så gøre det som jeg har gjort på vedhæftet billede?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2016 af HenrySidis (Slettet)

Som der står i #5 er b) ikke korrekt. I #6 har du gjort som jeg foreslog i 5#, så nu er b) korrekt.


Svar #8
04. november 2016 af Rezwan963

#7

Hov, mente at skrive, om min besvarelse i opgave a er korrekt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. november 2016 af HenrySidis (Slettet)

#8 Ja den løsning til diff ligningen du har vedhæftet på billedet i #6 er korrekt 


Skriv et svar til: Afsætning og forskrift??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.