Matematik

Stationære punkter

05. november 2016 af Sluntegøj - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle. Jeg er ved at træne til eksamen, men er kommet ud i et problem. Jeg skal finde et stationært punkt for nedenstående:

Jeg har differentieret funktionen mht x og y, problemet ligger bare i, at jeg ikke helt ved hvordan jeg så skal fortsætte. Har ingen problemer med andre funktioner, men så snart cosinus og sinus er en del af showet, så går det galt. Håber I vil hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2016 af Therk

Sæt de førsteafledte lig nul. Det giver dig to ligninger med to ubekendte. Isolér den ene variabel i den første ligning og indsæt i den anden ligning. Det giver dig et (evt. flere) koordinat(er) for den anden variabel. Indsæt den værdi i den første ligning og løs for den første variabel. Sammenlign dine koordinatsæt med opgavens eksempler.


Svar #2
05. november 2016 af Sluntegøj

Jeg får følgende ligninger:

sin(xy)+xy\cdot cos(xy)-1=0

x^2\cdot cos(xy)=0

Problemet ligger bare i, at jeg ikke helt ved hvordan jeg løser disse ligningsystemer uden hjælpemidler.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2016 af jantand

Prøv  at sætte de punkter ind du har.

1:       (1,0)  

Sin( 1*0) + 1*0*cos(1*0) -1 =0                   sin(0) +0-1 =  1+0-1=0

12 *cos(1*0)= 0                                         1*cos(0) = 1

Så den dur ikke da det skal være  (0,0)  Prøv så med de andre


Skriv et svar til: Stationære punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.