Matematik

løs og forklar ligning

07. november 2016 af Michaels1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Brugere, er nået til en opgave hvor jeg kan finde hoved eller hale i hvordan jeg skal løse den?

Du skal nu:

Løse ligningen 2x2 − 4x − 2 = 0
Forklare sammenhængen mellem nulpunkter og at løse ligningen f(x) = 0

nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2016 af mathon

                 2x^2-4x-2=0

                 x^2-2x-1=0       Rødder og nulpunkter er de samme.
                     


Svar #2
07. november 2016 af Michaels1 (Slettet)

så det er svaret? forstod stadig ikke hvordand u har regnet dig frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2016 af mathon

                 x^2+(-2)x+(-1)=0

                 \sqrt{d}=\sqrt{(-2)^2-4\cdot 1\cdot (-1)}=\sqrt{2^2\cdot 2}=2\sqrt{2}

med rødderne:

                            x=\left\{\begin{matrix} 1-\sqrt{2}\\ 1+\sqrt{2} \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2016 af AMelev

Kært barn har mange navne.

Nulpunkt(er) for en funktion er den/de x-værdi(er), hvor f(x) = 0
Hvis f(x) er et polynimium kaldes de også rødder for polynomiet.

Denne/disse x-værdi(er) er dermed løsningen(erne) til ligningen f(x) = 0

Denne/disse x-værdi(er) er dermed også 1.koordinat til grafens skæringspunkt(er) med x-aksen.

Generelt: Hvis du skal bestemme nulpunkter, skal du
- løse ligningen f(x) = 0, hvis du kender forskriften for f
- aflæse 1. koordinat til skæringspunkt med 1.aksen?, hvis det er grafen, du har.
Se evt. vedhæftede.

ad #1 Der er divideret med 2 på begge sider af =

Vedhæftet fil:Nulpunkter.JPG

Skriv et svar til: løs og forklar ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.