Matematik

udregning af andengradsfunktion

09. november 2016 af Michaels1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej har fået en opgave hvor jeg skal regne nogle opgaver ud, men hvad skal jeg bruge i funtionen for og regne de 3 opgaver a b c og d ud? er lidt forvirret andengradsfunktion er ikke min stærke side..

opgaven lyder således

Ole og Dagmar har en lille gård.

På lidt af jorden, der hører til gården, planter de hvert år jordbær. De jordbær, de ikke selv kan spise, sælger de ved en bod ud til vejen.

Ole og Dagmar vil naturligvis gerne sælge alle de jordbær, de sætter i boden, og derfor har Ole analyseret sammenhængen mellem prisen og antallet af afsatte bakker med jordbær.

Analysen har vist, at sammenhængen kan beskrives ved følgende funktion:

[p(x) = -0,1x+30]

hvor p(x) er dagsprisen og x er antallet af afsatte bakker per dag.

A. En dag har Dagmar plukket 30 bakker jordbær. Hvad skal hun sætte dagsprisen til, hvis hun skal sælge alle bakkerne?
B. Hvad er omsætningen den dag, hvor Dagmar har plukket 30 bakker og alle bakker er blevet solgt?
C. Opstil en forskrift for den andengradsfunktion o(x) = p(x) · x, der beskriver Ole og Dagmars dagsomsætning
D. Nu kan Dagmar og Ole naturligvis ikke selv bestemme, hvor mange bær, der er modne, den enkelte dag, men hvis det var muligt, hvor mange bakker skulle Ole og Dagmar så sætte til salg dagligt for at opnå den største dagsomsætning? Og til hvilken pris?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2016 af mette48 (Slettet)

A) indsæt 30 i stedet for x i p(x)=-0,1x+30

B) 30 * den pris du fandt i A

C) o(x) = p(x)*x = (-0,1x+3+)*x bør reduceres

D) find o'(x)   sæt o'(x)=0 og find x i denne ligning. Indsæt x i p(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2016 af AMelev

#1 C) Tastefejl  o(x) = p(x)*x = (-0,1x+30)*x 

D) Redegør også for, at den fundne x-værdi er et maxpunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2016 af Andershansen144 (Slettet)

Forstår stadig ikke er det facit for spørgsmålene eller måden, hvis det er måden så forstår jeg det stadig ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2016 af AMelev

Måden står i #1. Prøv nu.

Start med A og gør som der står: "indsæt 30 i stedet for x" og regn det ud. Jeg tror ikke helt på, at du ikke forstår det.
Når du har gjort det, går du videre til B. Hvis der er noget der, du ikke forstår, så skriv igen og angiv mere præcist, hvor problemet er.

Osv.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2016 af anderschris (Slettet)

#3 Kan forstå du laver den samme opgave har du fundet frem til hvordan man udregner opgave c samt d anders?

?eller er der nogen der kan komme med en forklaring for c og d?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2016 af AMelev

Se #1 og spørg igen, hvis du stadig har problemer.


Svar #7
11. november 2016 af Michaels1 (Slettet)

prøver lig

(-0.1*27+3)*27 kan det passe for opgave c?

?forstår stadig ikke opgave D har prøvet og kigget #1 svar igennem men kan ikke lige gennemskue hvordan man gør?


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2016 af AMelev

#7 Nej, det du skriver er ikke en funktion, men et tal.

Oplysningerne siger, at p(x) = -0.1x + 30, og at o(x) = p(x) · x. Så skal du sætte x-udtrykket for p(x) ind og derefter gange ind i parentesen.

#2

#1 C) o(x) = p(x)*x = (-0,1x+30)*x 

D) Metoden i #1 er baseret på B-niveau, men du kan benytte dette C-niveau-alternativ til #1:
Grafen for o(x) bliver en parabel med grenene nedad, så max er i toppunktet - benyt toppunktsformlen.


Skriv et svar til: udregning af andengradsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.