Matematik

reducer udtrykket

10. november 2016 af lotte1010 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej. jeg skal reducere udtrykket (a-b)^2-2(b^2-ab)

Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal gribe det an - har brug for hjælp! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2016 af mathon

            (a-b)^2-2(b^2-ab)      sæt (-b) uden for sidste parentes

            (a-b)^2+2b(-b+a)=(a-b)^2+2b(a-b)          sæt (a-b) uden for parentes

            (a-b)\left ( a-b+2b \right )=(a-b)(a+b)=a^2-b^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2016 af mathon

eller
           (a-b)^2-2(b^2-ab)

           a^2-2ab+b^2-(2b^2-2ab)

           a^2-2ab+b^2-2b^2+2ab

           a^2-b^2
         
         
         


Svar #3
10. november 2016 af lotte1010 (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.