Matematik

Bestemme stamfunktion, til funktion gennem et punkt

10. november 2016 af Matildepil (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal lave den her opgave, men jeg kan slet ikke finde ud af det. Jeg har gjort et forsøg på at integrere, men er overhovedet ikke sikker på om det er rigtigt. Jeg har vedhæftet opgaven :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2016 af mathon

Stamfunktionerne 
er:
                               F(x)=y=4\cdot\tfrac{2}{3} x^{\frac{3}{2}}-x^2+x+k           

specifikt:

                               11=\tfrac{8}{3} \cdot 9^{\frac{3}{2}}-9^2+9+k              gennem (9,11)


                             


Svar #3
10. november 2016 af Matildepil (Slettet)

Tak for hjælpen :-)


Svar #4
10. november 2016 af Matildepil (Slettet)

Men hvordan bliver det 2/3?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2016 af mathon

fordi:

                            \int 4x^{\frac{1}{2}}\mathrm{d}x=4\cdot \frac{x^{\frac{3}{2}}}{\frac{3}{2}}=4\cdot \frac{2}{3}\cdot x^{\frac{3}{2}}=\tfrac{8}{3}x^{\frac{3}{2}}


Skriv et svar til: Bestemme stamfunktion, til funktion gennem et punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.