Matematik

Gør rede for at funktionen er voksende

11. november 2016 af superfisk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp med denne opgave. 

Man skal beregne f'(x) og herefter gør rede for at funktionen f er voksende. 

Jeg har regnet f'(x) ud således: 

f(x)=x-\frac{3}{x}       man får afvide at x > 0

til 

f'(x)=x-\frac{3}{x^2}+1

Hvordan kan jeg se at denne er voksende?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2016 af mathon

          f{\, }'(x)=1+\frac{3}{x^2}>0


Svar #2
11. november 2016 af superfisk (Slettet)

Så fordi at f'(x) er større end 0 er funktionen voksende?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2016 af mathon

        Netop.


Svar #4
11. november 2016 af superfisk (Slettet)

Tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Gør rede for at funktionen er voksende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.