Matematik

Hvorfor skal man dividere med 1?

12. november 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

På vedhæftet billede kan man udlede cosinus, sinus og tangens i en retvinklet trekant, men er der nogle, der kan forklare mig, hvorfor man skal dividere cos (A) med 1. 

Jeg kan godt se, hvorfor man skal dividere b/c, fordi de er ensliggende sider, men hvorfor skal man dividere cos (A) med 1?

\frac{cos(A)}{1}=\frac{b}{c}\Leftrightarrow cos(A)=\frac{b}{c}

Det samme skal man med sinus: 

\frac{sin (A)}{1}=\frac{a}{c}\Leftrightarrow sin A =\frac{a}{c}

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/trigonometri/cosinus-sinus-og-tangens-i-retvinklede-trekanter beviset uddybet, men det er ovenstående, som jeg ikke forstår. 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2016 af Soeffi

#0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2016 af Capion1

Den lille røde retvinklede trekant er ensvinklet med den større blå retvinklede trekant.
man stiller så forholdene op:
  lille katete forholder sig til lille hypotenuse
        som
  store katete forholder sig til store hypotenuse


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2016 af mette48 (Slettet)

Du skriver du godt kan forstå at b skal divideres med c fordi de er ensliggende.

I en trekant er der tre par ensliggende sider. I trekanten på tegningen er de tre par

a og den lodrette røde linie,  som er sinA

b og den vandrette stiplede linie, som er cosA

c og den skrå stiplede linie r, (som er radius i cirklen og som) har længden 1 

sinA/a = cosA/b = r/c

indsæt r=1


Svar #4
13. november 2016 af annahansen2 (Slettet)

Jeg er som sagt med på, at siderne skal være ensliggende, da trekanterne ensvinklede, men hvorfor skal man dividere med 1?

Det er nedenstående som jeg ikke forstår.  

\frac{cos (A)}{1} og \frac{sin (A)}{1}

Fx. cos (A) er ensliggende med siden b, ikke 1. Derfor forstår jeg ikke, hvorfor man skal dividere cos (A) med 1

På forhånd tak.


Svar #5
13. november 2016 af annahansen2 (Slettet)

Er der ikke nogle, der kan svare på mit spørgsmål i #4 ?

En forklaring vil hjælpe på forståelsen, så det vil glæde mig meget.

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2016 af mette48 (Slettet)

Du skal dividere med 1 fordi radius i cirkelen er 1

Forstår du #3 ?

sinA/a = cosA/b = r/c

indsæter  r=1,   ganger med a

sinA/a = 1/c   ⇒   sinA = a/c

indsæter  r=1,   ganger med b

cosA/b =1/c ⇒     cosA=b/c


Svar #7
14. november 2016 af annahansen2 (Slettet)

#6 Jeg forstår det du har skrevet i #3. 

VI har to ensvinklede trekanter, men kan nedenstående passe?

Fremskrivningsfaktoren:F=\frac{c}{1}=c

b=c*cos(v)

cos (v)=\frac{b}{c}=\frac{hosliggende}{hypotenuse}

og 

a=c*sin(v)

sin (a)=\frac{a}{c}=\frac{modstående}{hypotenuse}

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. november 2016 af Soeffi

#7...

Fremskrivningsfaktoren:

Skaleringsfaktoren: 

F=\frac{c}{1}=c


Svar #9
14. november 2016 af annahansen2 (Slettet)

#8 Men er det ellers rigtigt, at det er det vi kan  udlede? 


Skriv et svar til: Hvorfor skal man dividere med 1?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.