Matematik

areal af funktion ud fra en graf

13. november 2016 af frederikriber (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej har problemer med b opgaven 

det er lidt noget lort desværre nogen der ved noget


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2016 af fosfor (Slettet)

hvad er figur 5


Svar #2
13. november 2016 af frederikriber (Slettet)

det er denne her


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2016 af fosfor (Slettet)

Integrer funktionen mellem rødderne, og med negativt fortegn da det grå område er under x-aksen:

- ∫r1r2f(x)dx = - (F(r2) - F(r1)) = 3.85 + 11.33

Stamfunktionen F ses på figur 5


Svar #4
13. november 2016 af frederikriber (Slettet)

forstår ikke helt, vil du ike være sød og forklarer lidt mere grundlæggende for man for ikke en forskrift for nogle af funktionerne 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2016 af StoreNord

Du ved at f(x)=ax3+bx2+cx+d             så er    f'(x)= 3ax2+2bx+c+0

Du kan aflæse en masse funktions-værdier udfra de to grafer og lave op til 5 ligninger for de to grafer.

for eksempel

f(0)=a*0+b*0+c*0+d=5

f(-2)=....     f(-4)=....     f'(-2)=.....      f'(2,5)=.....       f'(0)=.....


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2016 af pure07

Du kan faktisk se helt bort fra figur 5. f' er er andengrads polynomium. Du har to rødder og derfra skal du bestemme en forskrift for funktionen. efterfølgende kan du løse følgenge problem:A=-\int_{r_{1}}^{r_{2}}f'(x) dx=-(f(r_{2})-f(r_{1}))


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. november 2016 af AMelev

#4 En stamfunktion er G til g er en funktion G, der differentieret giver den oprindelige funktion g, så f er stamfunktion til f '.

På fig. 6, ser du, at f ' ligger under 1.aksen, altså er negativ, i det skraverede område i x-intervallet [-2,2], så arealet er iflg. sætning om arealer Areal = -\int_{-2 }^{2}f'(x)dx=-\left [f(x) \right ]_{-2}^{2}=-(f(2)-f(-2))=f(-2)-f(2).

På fig. 5 kan du aflæse disse to funktionsværdier for f og dermed beregne arealet til resultatet i #3.

#5 og #6. Der er ikke belæg for at gå ud fra, at f ' er et 2.gradspolynomium, selv om grafen godt kunne ligne en parabel.


Svar #8
13. november 2016 af frederikriber (Slettet)

altså nu bliver der konstant skrevet en funktion til (-2) eller (2) men hvad den funktion man skal regne efter altså jeg kan jo ikke bare skrive f(-2) også den regner uden en funktion at gå udfra.. så forstår ikke helt sorry


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. november 2016 af StoreNord

Hvis du gider løse 4 ligninger med 4 ubekendte er metoden i #5 en god træning.   :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. november 2016 af StoreNord

--


Svar #11
13. november 2016 af frederikriber (Slettet)

Jojo vil med glæde men forstår ikke hvordan du kan få så mange funktioner ud af det

Brugbart svar (0)

Svar #12
13. november 2016 af StoreNord

Hvis                 f(x)=ax3+bx2+cx+d             så er    f'(x)= 3ax2+2bx+c+0

f(0)=a*0+b*0+c*0+d=5

f(-2)=-a*8+b*4+c*2+d=34/3   

f(-4)=-a*64+b*16-c*4+d =0    

f'(-2)=a*12-b*4+c+0=0     

f'(2,5)=a*75/4+b*5+c+0=0     

f'(0)=a*0+b*0+c*0+d=5


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. november 2016 af fosfor (Slettet)

#12 giver en forkert integral værdi. Problemet er at aflæsningerne langt fra passer med det 'hvis'. F.eks. når f(-4)=0 udelades, og resten løses fås f(-4) = -0.329514.


Brugbart svar (0)

Svar #14
13. november 2016 af StoreNord

#0

Du må nok hellere se på AMelev's forslag igen. Der er nok noget om snakken. :(

Men der skal nok integreres til 2,5.


Svar #15
13. november 2016 af frederikriber (Slettet)

Men jeg tænker lidt at hvis man tager den funktion og sætter sine rødder ind så mangler man stadig sine konstanter a b og c dem for jeg ikke oplyst nogle steder

Brugbart svar (0)

Svar #16
13. november 2016 af StoreNord

f(-2)=11,33       og   f(2,5)=-3,85       kan aflæses på grafen.  Du behøver nok ikke at finde a, b, c og d.


Svar #17
13. november 2016 af frederikriber (Slettet)

Fed - tak alle sammen

Skriv et svar til: areal af funktion ud fra en graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.