Matematik

Bestem grundmængde og løs ligningen

14. november 2016 af Peter0541 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan ikke finde ud af det.

5·(2x+4)·(8x-16)=0

5(16x^2-32x+32x-56)=0

80x^2-160x+160x-280=0

80x^2-320x-280=0

Er nået så langt, hvad nu?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2016 af PeterValberg

Benyt "nulreglen", det er nemmere:

5·(2x+4)·(8x-16)=0 
2x + 4 = 0   ∨   8x - 16 = 0
x = -2   ∨   x = 2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
14. november 2016 af Peter0541 (Slettet)

Peter, hvordan fik du til at blive -2 og 2, kan du ikke lige skrive måden du regnede det ud på :)


Svar #3
14. november 2016 af Peter0541 (Slettet)

Nvm fandt ud af det

tak for hjælpen ven :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2016 af PeterValberg

Jeg sprang en mellemregning over :-)

5·(2x+4)·(8x-16)=0 
2x + 4 = 0   ∨   8x - 16 = 0
2x = -4   ∨   8x = 16
x = -2   ∨   x = 2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
14. november 2016 af Peter0541 (Slettet)

Haha tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2016 af mathon

5·2·8·(x + 2)·(x - 2) = 0

(x + 2)·(x - 2) = 0


Skriv et svar til: Bestem grundmængde og løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.