Matematik

Procent

14. november 2016 af Mulle9220 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Så jeg skulle finde et samlet beløb på en bog en mand har købt for 314 kr excl. moms. Han sælger den igen og beregner 20% i avance og tillægger 28 kr forsendelsesomkostninger. Og til sidst 25% moms af det hele som giver 506 kr.

Men nu skal en anden bog sælges og den har kostet 602 kr i alt. Hvad er bogens indkøbspris?

Har prøvet at gøre det omvendte men det giver ikke pote, svaret skal ende på 378 kr som jeg bare ikke kan få det til?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2016 af AMelev

Du lægger en procentsats til ved at gange med (1+r), hvor r er procentsatsenangivet som decimaltal

x = pris/kr uden moms og avance
Pris/kr med avance: Gang med 1.20
Forsendelsesomkostninger/kr::læg 28 til
y = Totalpris/kr m. moms: Gang det hele med 1.25

Så får du sammenhængen mellem den oprindelige pris og totalprisen med alt inkluderet.
Tjek, at den passer med, at y = 506, når x = 314.

I andet spørgsmål får du oplyst, at y = 602 og skal bestemme x, dvs. løse ligningen.


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.